Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: How soon should a men's bracelet fit?

Hoe straks moet een heren armband zitten?

How soon should a men's bracelet fit?

De juiste heren armband kan een krachtig stijlstatement zijn, maar hoe strak moet die armband eigenlijk zitten? Het is een vraag die vaak over het hoofd wordt gezien, maar waarop het antwoord cruciaal is voor zowel comfort als stijl. Lees verder voor een grondige uitleg en handige tips!

Waarom is de juiste pasvorm van een heren armband belangrijk?

Of je nu een smaakvolle metalen armband draagt of een casual lederen exemplaar, de pasvorm kan het verschil maken tussen een item dat je met plezier draagt en een dat oncomfortabel aanvoelt of zelfs ongebruikt in de lade belandt. Een te strakke armband kan hinderlijk zijn en zelfs de bloedcirculatie belemmeren, terwijl een te losse armband onhandig kan zijn en gemakkelijk van je pols kan glijden.

De balans vinden

De kunst is om een balans te vinden: een heren armband moet goed genoeg passen om veilig te blijven zitten, maar ook genoeg bewegingsvrijheid bieden zodat hij niet strak aanvoelt.

Hoe beoordeel je de pasvorm van een heren armband?

Bij het passen van een heren armband, let op de volgende zaken:

  • Comfort: De armband moet comfortabel aanvoelen. Hij moet niet te strak zijn en druk uitoefenen op je pols of tegen je huid schuren.
  • Bewegingsvrijheid: Je moet je pols en hand vrij kunnen bewegen zonder dat de armband hindert.
  • Positie: De armband moet los genoeg zijn om een beetje te kunnen bewegen, maar niet zo los dat hij af kan glijden.

Hoe meet je je pols voor een armband?

Om de perfecte pasvorm te vinden, meet je eerst de omtrek van je pols. Gebruik een flexibel meetlint en noteer de meting. Als je een losse pasvorm wilt, voeg dan ongeveer 2,5 centimeter toe aan die meting.

Lees hier wanneer een armband te groot is.

Aanpassingen aan je heren armband

Als je armband niet perfect past, wees dan niet ontmoedigd. Veel juweliers kunnen aanpassingen doen, zoals het toevoegen of verwijderen van schakels in een metalen armband, of het aanpassen van het slot bij een lederen of stoffen armband.

Bekijk onze gehele op maat gemaakte collectie heren armbanden.

Read more

Hoe weet ik mijn armband maat?

How do I know my bracelet size?

In deze blog wordt besproken: Waarom is het belangrijk om je armband maat te kennen? Hoe meet je je armband maat? Verschillende stijlen, verschillende maten Online armband maten Of je nu een ...

Read more
Is mijn armband te groot?

Is my bracelet too big?

In deze blog wordt besproken: Het belang van de juiste maat armband Hoe meet je je polsmaat? Hoe moet een armband zitten? Wat als mijn armband te groot is? Heb je ooit een mooie armband op he...

Read more