Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Is my bracelet too big?

Is mijn armband te groot?

Is my bracelet too big?

Heb je ooit een mooie armband op het oog gehad, maar ben je bang dat hij te groot zou kunnen zijn? Heb je je ooit ongemakkelijk gevoeld omdat je dacht dat je armband niet goed zat? In deze blog duiken we in het vraagstuk: "Is mijn armband te groot?" We geven antwoord op deze vraag en geven je een aantal nuttige tips om ervoor te zorgen dat je armband perfect past.

Het belang van de juiste maat armband

Een armband die goed past is niet alleen esthetisch mooier, maar het zorgt ook voor een comfortabeler draagervaring. Te grote armbanden kunnen afzakken en in de weg zitten terwijl te kleine armbanden je pols kunnen afknellen. Daarom is het belangrijk om de juiste maat te kiezen.

Hoe meet je je polsmaat?

De beste manier om te weten of je armband te groot is, is door je polsmaat correct te meten. Hiervoor heb je alleen een meetlint nodig. Wikkel het meetlint strak, maar comfortabel, rond je pols net boven het knobbeltje. De aflezing in centimeters is je polsmaat. Als je geen meetlint hebt, kun je ook een stukje touw of lint en een liniaal gebruiken.

Hoe moet een armband zitten?

Idealiter moet een armband comfortabel rond je pols zitten. Het moet ruim genoeg zijn om een beetje te kunnen bewegen, maar niet zo los dat het over je hand glijdt of afzakt. Een algemene richtlijn is dat je één tot twee vingers tussen de armband en je pols moet kunnen steken. Als er meer ruimte is, dan is de armband waarschijnlijk te groot.

Wat als mijn armband te groot is?

Als je armband te groot is, zijn er verschillende oplossingen. Je kunt een juwelier vragen om de armband kleiner te maken. In sommige gevallen, vooral bij kralenarmbanden, kun je dit ook zelf doen door wat kralen te verwijderen. Als deze opties niet mogelijk zijn, kun je overwegen om de armband aan je bovenarm of enkel te dragen, of hem als een ketting te gebruiken.

Bekijk onze gehele collectie heren armbanden.

Lees hier of armbanden en sporten samen gaan.

Read more

Hoe straks moet een heren armband zitten?

How soon should a men's bracelet fit?

In deze blog wordt besproken: Waarom Is de juiste pasvorm van een heren armband belangrijk? De balans vinden Hoe beoordeel je de pasvorm van een heren armband? Hoe meet je je pols voor een arm...

Read more
Welke armband past bij mij?

Which bracelet suits me?

In deze blog wordt besproken: Ken je stijl Klassiek Boho-Chic Minimalistisch en modern Overweeg je lifestyle Kies het juiste materiaal Sta je wel eens voor je sieradenkistje en vraag je je ...

Read more