How do I know my bracelet size? Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: How do I know my bracelet size?

Hoe weet ik mijn armband maat?

How do I know my bracelet size?

Of je nu een cadeau voor een dierbare zoekt, of jezelf wilt verwennen met een mooie armband, één van de eerste dingen waar je aan moet denken is de juiste maat. Maar hoe weet je nu welke maat de juiste is? In deze blog ga ik je stap voor stap uitleggen hoe je gemakkelijk jouw armband maat kunt bepalen.

Waarom is het belangrijk om je armband maat te kennen?

Het vinden van de perfect passende armband is essentieel voor zowel comfort als stijl. Een te strakke armband kan oncomfortabel zijn en een te losse armband kan de hele tijd van je pols glijden. Bovendien kan de juiste maat armband de algehele look en feel van je outfit verbeteren.

Hoe meet je je armband maat?

Het meten van je armband maat is eenvoudig en kan met materialen die je waarschijnlijk al in huis hebt. Hier zijn de stappen:

Meet je Pols: Gebruik een meetlint om de omtrek van je pols te meten. Plaats het meetlint net boven je polsbot, waar je normaal een armband zou dragen. Als je geen meetlint hebt, kun je een stuk touw of een strook papier gebruiken, en vervolgens de lengte daarvan meten met een liniaal.

Voeg Lengte Toe: Voeg 1,5 tot 2 cm toe aan je polsomtrek. Dit is de ideale maat van je armband, die zorgt voor een comfortabele pasvorm.

Lees hier wanneer een armband goed zit.

Verschillende stijlen, verschillende maten

Houd er rekening mee dat verschillende stijlen van armbanden kunnen vragen om verschillende maten. Een armband met grote kralen of bedels heeft bijvoorbeeld wat meer ruimte nodig, dus je zou wat extra lengte aan je maat toe kunnen voegen.

Online armband maten

Bij het online kopen van armbanden, zorg ervoor dat je de maatgids van de verkoper raadpleegt. Maten kunnen variëren tussen verschillende merken en landen, dus het is belangrijk om hun specifieke maattabel te controleren om teleurstellingen te voorkomen. Bij ons krijg je er altijd een meetlint bij geleverd mocht de maat onverhoopt toch niet goed zijn. Dus waar wacht je nog op en bekijk onze gehele collectie heren armbanden.

Read more

Wat is een standaard armbandmaat?

What is a standard bracelet size?

In deze blog wordt besproken: Wat bedoelen we met 'Standaard Armbandmaat'? Waarom is het belangrijk om de juiste Armbandmaat te kennen? Hoe meet je de Armbandmaat? Kan de Armbandmaat worden aang...

Read more
Hoe straks moet een heren armband zitten?

How soon should a men's bracelet fit?

In deze blog wordt besproken: Waarom Is de juiste pasvorm van een heren armband belangrijk? De balans vinden Hoe beoordeel je de pasvorm van een heren armband? Hoe meet je je pols voor een arm...

Read more