Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: What is a standard bracelet size?

Wat is een standaard armbandmaat?

What is a standard bracelet size?

Ben je ooit gaan winkelen voor een armband, om jezelf vervolgens af te vragen: "Wat is eigenlijk een standaard armbandmaat?" Het lijkt misschien een eenvoudige vraag, maar het antwoord is verrassend gecompliceerd. Gelukkig, na het lezen van deze blog, zul je alles begrijpen over de wereld van armbandmaten.

Wat bedoelen we met 'Standaard Armbandmaat'?

Als we spreken over een 'standaard armbandmaat', verwijzen we naar de gemiddelde armbandmaat die de meeste mensen past. Deze maat is gebaseerd op de omtrek van de pols van een gemiddelde persoon. Bij volwassen vrouwen is de standaard armbandmaat doorgaans tussen de 18 en 20 centimeter, terwijl deze bij mannen meestal tussen de 20 en 22 centimeter ligt. Dit kan natuurlijk variëren afhankelijk van het individu en het land waarin je je bevindt.

Waarom is het belangrijk om de juiste Armbandmaat te kennen?

Het kennen van de juiste armbandmaat is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat je armband comfortabel zit en niet te strak of te los is. Een te strakke armband kan oncomfortabel zijn en de bloedcirculatie belemmeren, terwijl een te losse armband gemakkelijk van je pols kan glijden en verloren kan gaan.

Hoe meet je de Armbandmaat?

Het meten van je armbandmaat is vrij eenvoudig. Je hebt een flexibel meetlint, een stukje draad of een strook papier en een liniaal nodig. Wikkel het meetlint, de draad of het papier rond je pols, net boven het polsbot. Noteer de omtrek en voeg 1,5 tot 2,5 centimeter toe voor comfort en beweging, afhankelijk van hoe los of strak je je armband wilt hebben.

Kan de Armbandmaat worden aangepast?

Ja, in veel gevallen kan de armbandmaat worden aangepast. Veel juweliers bieden aanpassingsdiensten aan, waarbij ze de armband groter of kleiner kunnen maken, afhankelijk van je behoeften. Daarnaast zijn er armbanden beschikbaar met verstelbare lengtes, die meestal bestaan uit een ketting met verschillende oogjes waaraan de sluiting kan worden bevestigd.

Bij ons in de webshop hanteren wij de maatgarantie. Dat betekend dat als je de verkeerde maat hebt besteld, wij deze eenmalig kosteloos aanpassen en versturen. Dus waar wacht je nog op, bekijk onze gehele collectie heren armbanden.

Read more

Wat is de gemiddelde polsmaat van een man?

What is the average wrist size of a man?

In deze blog wordt besproken: Het belang van de juiste polsmaat De gemiddelde polsmaat van een man Hoe meet je jouw polsmaat Het kiezen van de juiste armbandmaat Conclusie: Jouw perfecte armband...

Read more
Hoe weet ik mijn armband maat?

How do I know my bracelet size?

In deze blog wordt besproken: Waarom is het belangrijk om je armband maat te kennen? Hoe meet je je armband maat? Verschillende stijlen, verschillende maten Online armband maten Of je nu een ...

Read more