Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: What is the average wrist size of a man?

Wat is de gemiddelde polsmaat van een man?

What is the average wrist size of a man?

De gemiddelde polsmaat van een man is 18,5 cm. Bij het kiezen van een armband is een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden de maat. Maar wat is eigenlijk de gemiddelde polsmaat van een man? In deze blogpost duiken we in dit onderwerp en geven we je enkele handige tips om de perfecte armband te vinden.

Het belang van de juiste polsmaat

Het kiezen van de juiste armbandmaat is essentieel voor zowel comfort als stijl. Een te strakke armband kan ongemakkelijk zijn en zelfs de bloedsomloop belemmeren, terwijl een te losse armband kan afleiden en er slordig uit kan zien.

De gemiddelde polsmaat van een man

De gemiddelde polsmaat van een man ligt tussen de 17 en 20 centimeter. Dit is echter slechts een gemiddelde, en de werkelijke polsmaat kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals lichaamsbouw en genetica.

Wij begrijpen dat het vinden van de juiste maat essentieel is voor het draagcomfort en de uitstraling van je grote kralen armband. Daarom bieden we een ruime keuze aan maten, variërend van XS (15 cm) tot XL (21,5 cm). Bovendien profiteer je bij Wildenbergwear van onze unieke maatgarantie. Mocht je armband niet goed passen, dan kun je deze eenvoudig omruilen voor de juiste maat.

Overzicht al onze maten:

  • XS: 15cm
  • S: 16,5cm
  • S/M: 17,5cm
  • M: 18,5cm
  • M/L: 19,5cm
  • L: 20,5cm
  • XL: 21,5cm

Hoe meet je jouw polsmaat

Om je polsmaat te meten, heb je een flexibel meetlint nodig. Wikkel het meetlint om je pols, net boven het bot. Zorg ervoor dat het meetlint strak genoeg zit om contact te houden met je huid, maar niet zo strak dat het in je huid snijdt.

Het kiezen van de juiste armbandmaat

Eenmaal je jouw polsmaat kent, kun je de juiste armbandmaat kiezen. Over het algemeen moet je aan je polsmaat 1,5 tot 2 centimeter toevoegen voor een comfortabele pasvorm.

Conclusie: Jouw perfecte armband wacht op jou!

De gemiddelde polsmaat van een man is slechts een richtlijn. Het is belangrijk om je eigen pols te meten om de perfecte armbandmaat te vinden. Gelukkig maakt Wildenbergwear dit proces eenvoudig met onze breed scala aan armbanden in verschillende maten en stijlen. Vind vandaag nog jouw perfecte armband!

Read more

Welke maat armband voor een man?

What size bracelet for a man?

In deze blog wordt besproken: Waarom de juiste maat armband belangrijk is Het meten van je pols Hoe kies je de juiste maat armband Verschillende maten voor verschillende stijlen Conclusie: Vin...

Read more
Welke kralen voor armbandjes?

Which beads for bracelets?

In deze blog wordt besproken: Kralen en hun materialen Houten kralen Glazen kralen Metalen kralen Halfedelstenen Vormen en maten Hoe kies je de juiste kralen? Kralen, ze zijn er in alle s...

Read more