Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: What size bracelet for a man?

Welke maat armband voor een man?

What size bracelet for a man?

Een armband kan een stijlvol statement zijn voor de moderne man, maar het kiezen van de juiste maat kan soms een uitdaging zijn. Hoe weet je welke maat armband perfect is voor jou? In deze blogpost geven we enkele handige tips om je te helpen bij het kiezen van de juiste maat armband.

Waarom de juiste maat armband belangrijk is

Een goed passende armband is niet alleen comfortabel om te dragen, maar ziet er ook beter uit. Een te strakke armband kan hinderlijk zijn en een te losse armband kan afleiden. Het is daarom essentieel om de juiste maat te vinden.

Het meten van je pols

Het eerste wat je moet doen, is je pols opmeten. Dit kan eenvoudig met een meetlint. Meet je polsomtrek net boven het polsgewricht, waar je normaal gesproken een horloge zou dragen. Noteer de meting in centimeters.

Hoe kies je de juiste maat armband

Als algemene regel geldt dat je aan de meting van je pols 1,5 tot 2 centimeter moet toevoegen. Dit is de ideale maat voor de meeste armbanden. Als je een lossere pasvorm verkiest, kun je nog een halve centimeter extra toevoegen.

Verschillende maten voor verschillende stijlen

Houd er rekening mee dat verschillende armbandstijlen ook verschillende maten kunnen vereisen. Een brede manchetarmband kan bijvoorbeeld strakker gedragen worden, terwijl een dunne kralenarmband misschien iets losser moet zitten.

Meer weten over hoe je een armband maat bepaald? Je leest het hier in onze blog.

Conclusie: Vind de perfecte maat armband voor jou!

Bij het kiezen van de perfecte armband is het belangrijk om de juiste maat te vinden. Een goed passende armband zorgt voor comfort en ziet er stijlvol uit. Onthoud, meten is weten!

Bij Wildenbergwear hebben we een breed scala aan herenarmbanden in verschillende maten en stijlen. Vind vandaag nog de perfecte maat en stijl voor jou! Bij Wildenbergwear hebben we een breed scala aan herenarmbanden in verschillende maten en stijlen. Vind vandaag nog de perfecte maat en stijl voor jou!

Read more

Kan een man een armband dragen?

Can a man wear a bracelet?

In deze blog wordt besproken: Armbanden en mannen: Een korte geschiedenis De moderne man en armbanden Het kiezen van de juiste armband Conclusie: Mannen kunnen zeker armbanden dragen! Er is e...

Read more
Wat is de gemiddelde polsmaat van een man?

What is the average wrist size of a man?

In deze blog wordt besproken: Het belang van de juiste polsmaat De gemiddelde polsmaat van een man Hoe meet je jouw polsmaat Het kiezen van de juiste armbandmaat Conclusie: Jouw perfecte armband...

Read more