Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Tough wide bracelets for men

Stoere brede armbanden voor mannen

Tough wide bracelets for men

In deze blog wordt besproken:

Waar vrouwen graag een subtiele dunne armband willen, ligt dit bij mannen wel wat anders. Een armband voor mannen dient voor robuust en sterk te zijn. Het zou kunnen komen doordat mannen net wat lomper in omgang zijn met hen spullen. Daarom is een brede robuuste armband de ideale oplossing voor mannen. Waar je op moet letten en wat is de definitie van een brede armband dat lichten wij hier toe.

Wat is een brede armband?

Een brede armband is van alle tijden, zelfs in de romeinse tijd waren dit al status symbolen. Ook deze armbanden waren breed en meestal gemaakt van zilver. Hiermee probeerde de Romeinen de rijkdom die ze hadden te tonen aan de buitenwereld. 

Tegenwoordig is het geen statussymbool meer op te laten zien dat je veel rijkdom hebt. Het is een een fashion symbool geworden. Door sieraden toe te voegen aan je outfit kun je je eigen stijl creëren. Een dikke armband, ook wel een brede armband genoemd, is een armband van ongeveer 1,5 cm dikte. Door de dikte van de armband hoef je niet perse een set armbanden te kopen om het compleet te maken. De dikte sterkt goed je stijl al. Maar een echte grens aan hoeveel armbanden je mag en kan dragen is er natuurlijk niet.

Brede heren armbanden

Waar moet je opletten?

Allereerst moet je letten op een armband die is gemaakt van stevige materialen zoals roestvrijstaal, scheepstouw en leer bijvoorbeeld. Deze materialen zijn tijdloos en ontzettend sterk. Brede armbanden kunnen namelijk tegen een stootje. Dit is ook belangrijk want je wilt een armband langdurige kunnen dragen zonder dat de kwaliteit verslechterd. Bekijk onze gehele collectie armbanden heren.

Daarnaast is maatvoering belangrijk. Een brede armband moet namelijk goed passen om je pols. Het is net als kleding, die dienen ook fijn zitten. Je wilt in je dagelijkse bezigheden geen last ondervinden van de armband. Doordat de armband ergens achter blijft haken of niet fijn zit tijdens het werken. Dus zorg ervoor dat je een brede armband koopt die verschillende maatvoeringen heeft, zo weet je zeker dat het past. 

Meer weten hoe je je pols maat kan bepalen? Je leest het hier in onze blog.

Read more

Op zoek naar stoere jongens armbanden?

Looking for tough boys bracelets?

Tegenwoordig zijn armbanden niet meer weg te denken uit de garderobe van mannen en dat geldt ook voor jongens (onder de 21). Maar welke jongens armband heeft een stoere en robuuste uitstraling? Daa...

Read more
De 5 leukste vaderdag cadeaus!

The 5 best Father's Day gifts!

Elke derde zondag van juni mogen we weer uitpakken om onze vaders te bedanken voor alles wat zij voor ons doen. Dat mag je natuurlijk ook de rest van het jaar doen, het hoeft niet af te hangen van ...

Read more