Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Is a gemstone bracelets for men? Of course!

Is een edelstenen armbanden voor mannen? Ja zeker!

Is a gemstone bracelets for men? Of course!

Je denkt al gauw bij edelstenen aan stenen die groot zijn en er mysterieus uitzien, met een diepere betekenis. Alleen deze stenen zijn ook geschikt als sieraden vanwege de diepere kleuren die door het licht naar boven kunnen komen. Dus het zijn ideale stenen voor armbanden, het zijn juist de sieraden die veel licht zien en dus een heel gaaf effect kunnen geven aan je outfit. Wij gaan je even een korte uitleg geven over edelstenen en waarom ze ook geschikt zijn voor mannen.

Wat zijn eigenlijk edelstenen?

 Edelstenen zijn gemaakt van mineralen uit de natuur. Door een geologische proces of door menselijke inbreng wordt het mineraal gevormd. Om een edelsteen te laten ontstaan zijn er verschillende mineralen voor nodig. Het is dan ook echt een product dat gecreëerd is door de natuur. Het geologische proces kan wel vele miljoenen jaren duren voordat het vormingsproces compleet is. Zoals we al eeder zijn een edelsteen bestaat uit meerdere mineralen, zodra het bestaat uit een mineraal dan spreken we van een kristal, zoals een amethist en bergkristal. Dat zijn we de bekendste kristalen. Wanneer een edelsteen uit meerdere mineralen bestaat dan is het een gesteente. Dit zijn edelstenen met een grovere structuur en hebben geen duidelijk vorm of patroon. 

Tot slot, we zeiden het in begin al, het kan ook door mensen worden gecreëerd. Dit noemen we een kunstmatig kristal. Het bekendste voorbeeld van een kunstmatig kristal is een Swarovski kristal. 

Kristallen

Het ontstaan van edelstenen

 Er bestaan vier manieren om een edelsteen te vormen. We gaan ze hieronder kort bespreken:

  • Metamorf
  • Meteorietinslag
  • Sentimentair
  • Magmatisch

Metamorf edelstenen

Dit zijn edelstenen die zijn ontstaan tijdens hoge druk of hitte. Dit kan gebeuren door aardverschuivingen die ontstaan. De stenen zakken dan dieper in de aarde wat de verandering veroorzaakt. De hoge druk en warmte die in de aardkorst zit zorgt ervoor dat verschillende stenen met elkaar worden samengeperst. Wat resulteert in een nieuwe steen die vele male harder is, zoals marmer.

Meteorietinslag edelstenen

Dit is niet door mensen na te bootsen vanwege de hoge hoeveelheid energie die vrijkomt bij dit proces. We zijn dus afhankelijk van wanneer een meteoriet de aarden raakt en er voldoende energie vrijkomt om daar edelstenen van te vormen, zoals Tektiet en Gibeon.

Sentimentair edelstenen

Dit type edelsteen is eigenlijk altijd gelaagd. Dat komt door het proces hoe deze edelstenen worden gevormd. Het start bij de bergen namelijk. Door de jaren heen worden deze kleiner door erosie. Dat betekend dat kleinere stukjes van de berg afbrokkelen (zand en steen). Dit proces noemt men ook wel sendiment. Het sendiment wordt meegevoerd in de rivieren richting de bodem van de oceaan. Zo ontstaan er lagen op de bodem van de oceaan die steeds dikker worden. Tevens wordt het water uit het gesteente geperst waardoor de steen heel hard wordt. 

Magmatische edelstenen

De edelstenen ontstaan door dat het magma in de aarde afkoelt. Dit is een proces dat vele miljoenen jaren kan duren, maar dan heb je uiteindelijk wel een kristal. Daarnaast kan een kristal groeien. Dit proces kun je vergelijken met ijs. Dit groeit ook door het ijs zich opstappelt. De kleuren van een kristallen komen door bepaalde onzuiverheden in het kristal. Hierdoor kleuren ze paars of roze. Door aardverschuiven worden de kristallen naar het aardoppervlak gedrukt en zijn ze voor ons mensen pas grijpbaar. Dus je kan je voorstellen dat dit proces ontzettend lang duurt. 

Edelstenen ring

Edelstenen armbanden voor mannen

Sieaden voor mannen en met name armbanden zijn ontzettend populair. De edelstenen armbanden staan ook wel bekend als kralen armbanden. Door edelstenen subtiel te verwerken in zo'n armband geeft het een speels effect aan je gehele outfit. Je kan door middel van armbanden je karakter ook meer kunnen laten spreken. Met edelstenen armbanden kun je juist mooie accente in je outfit benadrukken, ook breekt het een zakelijke outfit. Hiermee bedoelen we dat je outfit wat informeler wordt. Tevens zijn de edelstenen armbanden in verschillende kleuren waardoor je dus echt bepaalde kleuren in je outfit kunt ophalen.

Lees hier alles over het graveren van een heren armband.

Read more

Een heren armband graveren? Dat kan!

Engraving a men's bracelet? Which can!

Graveren is een proces waarbij een ontwerp in een hard oppervlak wordt gesneden of gesneden. Het meest voorkomende type gravure wordt gedaan met een roterend gereedschap, dat een draaiend bit gebru...

Read more
Wat zijn elastische armbanden? Lees het hier!

What are elastic bracelets? Read it here!

Je hebt deze armbanden in verschillende vormen en maten, uiteraard. De elastische armbanden staan vooral bekend om de flexibiliteit van de armbanden, en dat er geen slotje op zit. Daarmee bedoelen ...

Read more