Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Wat is een visgraat armband?

Wat is een visgraat armband?

Wat is een visgraat armband?

Visgraat armbanden, ook wel chevron armbanden genoemd, zijn al eeuwenlang populair. Het tijdloze design en de veelzijdigheid maken ze een geliefd sieraad voor zowel mannen als vrouwen. In deze blog duiken we dieper in de wereld van visgraat armbanden. We bespreken de geschiedenis, de verschillende soorten, de materialen die worden gebruikt en hoe je ze kunt stylen.

Geschiedenis van de visgraat armband

De exacte oorsprong van de visgraat armband is onbekend, maar men vermoedt dat ze al in de oudheid werden gedragen. Archeologen hebben visgraatpatronen gevonden op sieraden uit verschillende culturen over de hele wereld. In de middeleeuwen werden visgraat armbanden vaak gedragen door ridders en edellieden. Ze werden gezien als een symbool van kracht en moed.

Soorten visgraat armbanden

Er zijn verschillende soorten visgraat armbanden, die elk hun eigen unieke uitstraling hebben. De mees voorkomende soorten zijn:

 • Klassieke visgraat armband: Deze armband heeft een eenvoudig, maar elegant design met een diagonaal patroon van V-vormen.

 • Visgraat armband met kralen: In deze variant worden kralen toegevoegd aan het visgraatpatroon, wat zorgt voor een speelse en kleurrijke look.
 • Meer lagige visgraat armband: Door meerdere visgraat armbanden samen te dragen, creëer je een unieke en opvallende look.

 • Visgraat armband met sluiting: De meeste visgraat armbanden worden met een knoop of gesp gesloten. Er zijn ook varianten met een magnetische sluiting, die praktisch en gemakkelijk te dragen zijn.

Materialen voor visgraat armbanden

Visgraat armbanden worden gemaakt van diverse materialen, waaronder:

 • Leer: Leren visgraat armbanden zijn stoer en tijdloos. Ze zijn er in verschillende kleuren en breedtes, waardoor er voor ieder wat wils is.
 • Metaal: Visgraat armbanden van metaal, zoals zilver, goud of stainless steel, hebben een chique en moderne uitstraling. Ze zijn perfect voor een speciale gelegenheid.
 • Textiel: Textiele visgraat armbanden, zoals paracord armbanden, zijn comfortabel en lichtgewicht. Ze zijn ideaal voor casual wear.

Visgraat armband stylen

Visgraat armbanden zijn incredibly veelzijdig en kunnen op verschillende manieren worden gestyled. Hier zijn een paar ideeën:

 • Combineer met andere armbanden: Visgraat armbanden passen perfect bij andere armbanden, zoals kralenarmbanden, bangles of leerarmbanden.
 • Draag met een horloge: Een visgraat armband kan een mooi accent toevoegen aan je horloge.
 • Kies de juiste breedte: De breedte van de armband hangt af van je persoonlijke stijl en de gelegenheid. Voor een formele gelegenheid kies je een smalle armband, terwijl je voor een casual look een bredere armband kunt dragen.
 • Let op de kleuren: Kies kleuren die passen bij je outfit of bij je humeur.

Tot slot

Visgraat armbanden zijn een tijdloos en stijlvol sieraad dat past bij elke gelegenheid. Met de grote keuze aan materialen, kleuren en stijlen is er voor ieder wat wils. Dus waar wacht je nog op? Ga op zoek naar jouw perfecte visgraat armband!

Ben je meer opzoek naar een armband die past bij jouw outfit? Bekijk dan eens onze gehele collectie heren armbanden.

Wil je meer weten over wat een reflectie armband is? Dat lees je hier.

Read more

Wat is een teckel armband?

Wat is een teckel armband?

Een teckel armband is meer dan een sieraad; het is een statement van liefde en loyaliteit voor je harige metgezel. Teckelliefhebbers over de hele wereld dragen deze armbanden met trots, om de uniek...

Read more
Wat is een reflectie armband?

Wat is een reflectie armband?

Veilig wandelen, fietsen of hardlopen in de schemering of duisternis? Met een reflectie armband ben je beter zichtbaar voor automobilisten, fietsers en andere weggebruikers. Lees in deze blog alles...

Read more