Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Wat is een schelpen armband?

Wat is een schelpen armband?

Wat is een schelpen armband?

Een schelpen armband is meer dan een stijlvol accessoire. Het is een symbool van de zomer, zonovergoten stranden en de kalmerende kracht van de oceaan. Gemaakt van natuurlijke materialen, voegt een schelpen armband een vleugje boho-chic toe aan elke outfit. In deze blog duiken we dieper in de wereld van schelpen armbanden, ontrafelen we hun symboliek, verkennen we verschillende stijlen en delen we tips om je perfecte armband te vinden.

De symboliek achter schelpen armbanden

Al eeuwenlang worden schelpen geassocieerd met bescherming, geluk en welvaart. In diverse culturen symboliseerden ze de verbinding met de oceaan, een bron van leven en mysterie. Schelpen armbanden werden gedragen als amuletten om negatieve energie te weren en de drager te omhullen met positieve vibes.

Materialen en stijlen

Schelpen armbanden zijn er in een overvloed aan kleuren, vormen en materialen. Van delicate armbanden met kleine cowrie schelpjes tot statement pieces met grote, glanzende paua schelpen. De keuze is reuze!

  • Natuurlijke schelpen: De meest authentieke keuze, met unieke vormen en kleuren.
  • Geverfde schelpen: Voor een extra vleugje kleur en personalisatie.
  • Schelpen in combinatie met kralen: Creëert een speelse en boho-achtige look.
  • Armbanden met metalen accenten: Voor een chique en moderne uitstraling.

Onderhoud

Zoals met alle sieraden, is het belangrijk om je schelpen armband goed te onderhouden. Verwijder de armband tijdens het zwemmen, douchen of sporten. Bewaar hem op een droge plaats en vermijd contact met chemicaliën.

Conclusie

Een schelpen armband is meer dan een sieraad. Het is een symbool van de zomer, geluk en de kracht van de oceaan. Met een ruime keuze aan stijlen en materialen is er voor ieder wat wils. Kies de perfecte schelpen armband en voeg een vleugje strand toe aan je outfit!

Wil je toch liever voor een kralen armband gaan, bekijk hier onze gehele collectie kralen armbanden voor heren.

Lees hier wat een koningsarmband is.

Read more

Wat is een knooparmband?

Wat is een knooparmband?

Een knooparmband is een sieraad dat om de pols wordt gedragen en gemaakt is van verschillende soorten knopen. In tegenstelling tot armbanden met kralen of een sluiting, is de knoop zelf het central...

Read more
Wat is een koningsarmband?

Wat is een koningsarmband?

De koningsarmband, ook wel bekend als Byzantijnse armband of 'king's chain', is een majestueus sieraad dat al eeuwenlang de polsen van koningen, edellieden en andere prominente figuren siert. Dit g...

Read more