Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Wat is een bloedkoraal armband?

Wat is een bloedkoraal armband?

Wat is een bloedkoraal armband?

Bloedkoraal is al eeuwenlang geliefd om zijn intense rode kleur en unieke uitstraling, siert nu ook polsen in de vorm van prachtige armbanden. Maar wat maakt deze armband nu zo speciaal? Duik met ons in de wereld van bloedkoraal en ontdek de rijke historie, fascinerende eigenschappen en tips voor het dragen en verzorgen van deze bijzondere schat uit de diepzee.

Een zeldzame parel uit de oceaan

Bloedkoraal is afkomstig van takken van Edelkoraal (Corallium rubrum), een koloniepoliep die gedijt in de diepe wateren van de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. De intense rode kleur, variërend van diep karmozijn tot oranje-rood, is het resultaat van natuurlijke pigmenten die de poliepen aanmaken. De zeldzaamheid van deze kleur, gecombineerd met de moeizame en risicovolle winning, maakt bloedkoraal tot een kostbaar en begeerd materiaal.

Een symbool van kracht en bescherming

Al sinds de oudheid associeert men bloedkoraal met kracht, wijsheid en bescherming. De rode kleur symboliseerde levenskracht, passie en overwinning, terwijl men geloofde dat de steen negatieve energieën afweerde en geluk bracht. Bloedkoraal werd gedragen door krijgers, koningen en geliefden, en sierde eeuwenlang religieuze voorwerpen en kunstwerken.

Een tijdloos sieraad met karakter

Bloedkoraal armbanden zijn er in diverse uitvoeringen, van klassieke designs met gladde kralen tot exemplaren met gedetailleerde gravures. De armbanden worden vaak gecombineerd met goud of zilver, wat hun elegantie en waarde verhoogt. Draag een bloedkoraal armband als statement piece bij een chique outfit, of combineer hem met casual kleding voor een unieke touch.

Tips voor het dragen en verzorgen van uw bloedkoraal armband

  • Bloedkoraal is een delicate steen en verdient met zorg gedragen te worden. Vermijd contact met chemicaliën, parfums en cosmetica, en doe de armband af tijdens het douchen, zwemmen en sporten.
  • Bewaar uw bloedkoraal armband in een zacht, vochtig doekje wanneer u hem niet draagt.
  • Laat uw armband periodiek controleren en professioneel reinigen door een juwelier.

Een investering met emotionele waarde

Een bloedkoraal armband is meer dan een sieraad; het is een stukje historie met een unieke schoonheid. De zeldzaamheid van het materiaal en de rijke symboliek maken deze armband een waardevolle investering, die generaties lang meegaat. Draag hem met trots en geniet van de kracht en schoonheid die deze schat uit de diepzee uitstraalt.

Ben je opzoek naar een armband die past bij jouw outfit? Bekijk dan eens onze collectie blauwe heren armbanden.

Wil je meer weten over een wagenziekte armband? Dat lees je hier in deze blog.

Read more

Wat is een Alzheimer armband?

Wat is een Alzheimer armband?

Een Alzheimer armband, ook wel een vergeet-me-niet armband genoemd, is een armband met een symbool dat gerelateerd is aan Alzheimer. Deze armbanden worden vaak gedragen door mensen met Alzheimer of...

Read more
Wat is een klem Armband?

Wat is een klem Armband?

Klem armbanden, ook wel bangle armbanden genoemd, zijn al eeuwenlang geliefd om hun eenvoudige elegantie en veelzijdigheid. Zonder sluiting of gesp glijden ze moeiteloos om je pols en passen ze zic...

Read more