Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Why a men's bracelet should not be missing from your outfit?

Waarom een heren armband niet mag ontbreken bij je outfit?

Why a men's bracelet should not be missing from your outfit?

Wil jij ook een upgrade geven aan je outfit? Dan mag een heren armband daar niet aan ontbreken. Het is een aanvulling om jou eigen stijl met een tijdloos karakter. Een armband upgrade niet alleen je outfit, ook je exclusiviteit. 

Armband voor heren

Vroeger werden heren armbanden gedragen om de status te benadrukken die ze hadden verworven. Dit ligt tegenwoordig gelukkig anders, het is een symbool van zelfvertrouwen en gevoel voor stijl geworden. Daarnaast is het makkelijk te combineren met een het horloge, wat op dit moment nog steeds het meest gedragen sieraad voor mannen is. Het is daarom belangrijk dat je een armband kiest die past bij jou stijl en het type horloge dat je eventueel draagt.

De stijl van de armbanden

Er zijn verschillende soorten heren armbanden voor elk type man is er wel een armband die past bij zijn stijl. De voornaamste soorten armbanden zijn gemaakt van kralen, leren, touw en staal. Deze zijn eindeloos met elkaar te combineren zolang de armbanden maar subtiel en een aanvulling zijn op je outfit. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een stalen armband te combineren met een leren armband.

Nadat jij je keuze hebt gemaakt in welk soort armband jouw uitstraling en stijl het beste benadrukt, kun je je pols maat gaan bepalen. Niets is irritanter dan een armband die niet goed aansluit om je pols. Hierdoor gaat de armband in de weg zitten tijdens het werken of kun je gemakkelijk ergens achter blijven haken. Door de juiste pols maat te bestellen zit de mannen armband comfortabel om je pols. Dichtbij jezelf blijven is essentieel voor het kiezen van de juiste armband en als het om de pols maat gaat nemen we dit dus letterlijk. Mocht je het te veel gedoe vinden om je pols maat op te meten, dan is er  gelukkig een makkelijk hulpmiddel beschikbaar of volg de instructies voor het op meten van je pols.

Het dragen van een armband 

Maak het jezelf niet te moeilijk, kies voor 1 à 2 armbanden om mee te beginnen. Het is geen hogere wiskunde hoe je een armband voor heren zou moeten dragen.

Mocht je naast je horloge een armband willen dragen, zorg er dan voor dat deze mannen armband niet dezelfde kleur heeft als het horloge. Kies voor een smalle armband. Het moet namelijk een aanvulling op je outfit zijn. Bij het uitzoeken van een armband kun je het beste een kleur pakken die ook terug komt in je outfit, denk hierbij aan de kleur van je schoenen of ogen. Je kan ook voor safe gaan en kiezen voor aarde tinten, zoals bruin en groen.

Lees hier hoe zorg je dat je niet overdrijft met armbanden.

Het combineren van heren armbanden 

Styling met heren armbanden

Op Instagram ziet het er altijd perfect uit als mannen een aantal armbanden om hebben. Het komt totaal niet storend over in de stijl die deze heren hebben. Bedenk je wel dat dit voornamelijk om de foto gaat in het dagelijks leven is een rij van 10 armbanden helemaal niet zo praktisch. Een mooie balans zou zijn tussen de 3 à 4 armbanden om af te wisselen. Het is belangrijk dat je kiest voor armbanden die in het verlengde van elkaars kleuren tinten liggen. Dus ga voornamelijk voor wat donkere kleuren deze armbanden zijn makkelijker te combineren met elkaar. Daarnaast straalt het zelfvertrouwen uit, jij hebt namelijk bewust gekozen om deze set armbanden te dragen. Omdat je hebt nagedacht ove het design, pasvorm en kleur.

Bestel je mannen armband online 

Mocht je nu denken ik wil ook graag een heren armband bestellen om mijn exclusiviteit te vergroten. Alleen weet je niet waar je moet beginnen met zoeken om jouw outfit compleet te maken. Op Wildenberg Wear zijn de eerder genoemde armbanden, zoals staal, kralen, leer en touw, verkrijgenbaar. De armbanden voor mannen zijn hier op kleur gesorteerd, zodat jij gemakkelijk de juiste combinaties kan maken.

Read more

De herkomst en stijl van de armband

The origin and style of the bracelet

Sinds mensen heugenis worden er al armbanden gedragen door koningen en strijders. Het dragen van een armband had toen der tijd een andere betekenis dan dat de armband nu heeft. In deze blog wordt...

Read more
De herkomst en stijl van de armband

The origin and style of the bracelet

Sinds mensen heugenis worden er al armbanden gedragen door koningen en strijders. Het dragen van een armband had toen der tijd een andere betekenis dan dat de armband nu heeft. In deze blog wordt...

Read more