Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Tips for combining colors in menswear

Tips voor het combineren van kleuren bij herenkleding

Tips for combining colors in menswear

Als je herenkleding gaat combineren, is het belangrijk om de juiste kleuren te kiezen om een gebalanceerde look te creëren. Hier zijn enkele tips voor het combineren van kleuren bij herenkleding.

De basiskleuren van herenkleding

De basiskleuren van herenkleding zijn van groot belang voor het samenstellen van een stijlvolle outfit. Hieronder volgen enkele feiten en tips over deze kleuren:

  • Zwart is een klassieke kleur die altijd goed is voor formele gelegenheden. Het is een kleur die kracht en autoriteit uitstraalt en daarmee geschikt is voor zakelijke kleding.
  • Blauw is een veelzijdige kleur die goed te combineren is met andere kleuren. Het straalt betrouwbaarheid en rust uit en is daarmee een populaire keuze voor formele en informele gelegenheden.
  • Grijs is een neutrale kleur die zich goed leent voor het creëren van een zakelijke uitstraling. Het is een kleur die betrouwbaarheid uitstraalt en past bij vrijwel elke kleur.
  • Wit is een frisse en neutrale kleur die zorgt voor een elegante uitstraling. Het is een kleur die vaak wordt gedragen in de zomer en bij formele gelegenheden.
  • Bruin is een warme en klassieke kleur die goed past bij casual kleding. Het is een kleur die rust en betrouwbaarheid uitstraalt en daarmee geschikt is voor formele en informele gelegenheden.
  • Groen is een kleur die associaties oproept met de natuur en daarmee geschikt is voor een casual en sportieve look. Het is een kleur die rust uitstraalt en goed te combineren is met andere kleuren.

Het is belangrijk om bij het samenstellen van een outfit te kijken naar de kleuren die goed bij elkaar passen. Een goede combinatie van basiskleuren kan zorgen voor een stijlvolle uitstraling en daarmee bijdragen aan een zelfverzekerd gevoel. Experimenteer met verschillende kleuren en ontdek welke combinaties het beste bij jouw persoonlijke stijl passen.

Tips voor een neutrale of formele basisuitstraling

Voor een neutrale of zakelijke basislook zijn er verschillende kleurencombinaties mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de klassieke combinatie van zwart met wit. Ook (licht)grijs met zwart is een goede optie voor een zakelijke uitstraling. Wil je toch wat kleur toevoegen aan je outfit, dan kun je kiezen voor blauw met beigetinten. Daarnaast zijn wit of grijs goed te combineren met (donker)blauw, (bordeaux)rood of grijs voor een subtiele touch of kleurcontrast.

Kleurencombinatie

Beschrijving

Voorbeeld kledingstukken

Zwart met wit

Klassieke combinatie die altijd zakelijk oogt

Zwart colbert met wit overhemd

(Licht)grijs met zwart

Neutrale combinatie die rust uitstraalt

Donkergrijze pantalon met zwarte trui

Blauw met beigetinten

Subtiele kleurcombinatie die goed past bij zakelijke uitstraling

Beige broek met blauwe blouse

Wit of grijs met (donker)blauw, (bordeaux)rood of grijs

Simpele combinaties die toch kleur toevoegen

Donkerblauwe broek met wit overhemd en bordeauxrode stropdas

 

Tips voor een stijlvolle, maar toch zakelijke look

Wil je er stijlvol uitzien op je werk, maar toch zakelijk blijven? Dan zijn er verschillende kleurencombinaties die je kunt overwegen. Zo kun je grijs combineren met oranje, geel of zalmroze voor een opvallende en modieuze uitstraling. Ook een combinatie van grijs of wit met een pastelkleur, zoals babyblauw of lichtroze, kan een goede keuze zijn. Legergroen of navyblauw met bordeauxrood zorgt voor een elegante uitstraling, terwijl navyblauw met bruin een subtiele, maar toch stijlvolle combinatie is. Voor een ingetogen en toch elegante uitstraling kun je zwart combineren met camel of beige.

Kleurencombinatie

Beschrijving

Voorbeeld kledingstukken

Grijs met oranje, geel of zalmroze

Combinatie voor een stijlvolle, maar toch opvallende uitstraling

Grijze pantalon met oranje trui

Grijs of wit met een pastelkleur

Zachte kleuren voor een subtiele touch

Witte blouse met babyblauwe stropdas

Legergroen of navyblauw met bordeauxrood

Elegante combinatie die goed past bij zakelijke uitstraling

Legergroene broek met bordeauxrode colbert

Navyblauw met bruin

Simpele combinatie die toch stijlvol is

Navyblauw overhemd met bruine broek

Zwart met camel of beige

Ingewikkelde combinatie die toch zakelijk is

Zwart pak met camelkleurige stropdas

Tips voor een trendy of creatieve look

Als je op zoek bent naar een trendy of creatieve look, zijn er tal van kleurencombinaties die je kunt uitproberen. Denk bijvoorbeeld aan blauw met matoranje of lichtgroen, of rood met matgroen of matoranje. Een andere optie is matgroen met geel, wat een frisse en levendige uitstraling geeft. Voor een meer casual look kun je kiezen voor denim met camel, terwijl groen goed kan worden gecombineerd met oranje, blauw, paars of roze voor een gedurfde en opvallende look. Experimenteer met verschillende combinaties en ontdek welke kleuren het beste bij jouw persoonlijke stijl passen.

Kleurencombinatie

Beschrijving

Voorbeeld kledingstukken

Blauw met matoranje of lichtgroen

De combinatie van blauw met matoranje of lichtgroen geeft een levendige en opvallende uitstraling.

Blauwe blazer met een matoranje of lichtgroene blouse.

Rood met matgroen of matoranje

Rood met matgroen of matoranje zorgt voor een gedurfde en krachtige uitstraling.

Rode jurk met een matgroene of matoranje jas.

Matgroen met geel

Matgroen met geel geeft een frisse en energieke uitstraling.

Matgroene broek met een geel T-shirt.

Denim met camel

Denim met camel geeft een casual uitstraling die perfect is voor dagelijks gebruik.

Denim jeans met een camelkleurig T-shirt.

Groen met oranje, blauw, paars of roze

Groen kan worden gecombineerd met een gedurfde kleur zoals oranje, blauw, paars of roze voor een opvallende look.

Groene broek met een oranje blouse, groene jurk met blauwe laarzen, paarse broek met een groene trui of een roze jasje met een groene broek.

 

Herenkleding combineren met heren armbanden

Heren armbanden kunnen een mooie aanvulling zijn op een heren outfit. Kies een armband die past bij de stijl en kleur van de kleding. Bijvoorbeeld, als je een casual outfit draagt, kun je een leren armband heren zwart combineren met een denim broek en een T-shirt. Voor een zakelijke outfit kun je een kralen armband heren zwart combineren met een overhemd en een pantalon.

Met deze tips kun je herenkleding en heren armbanden combineren tot een gebalanceerde en stijlvolle outfit. Bij Wildenberg Wear hebben we een ruime keuze aan herenkleding en heren armbanden in verschillende stijlen en kleuren. Laat je inspireren en creëer je eigen unieke look!

Meer lezen over de trends van mannen armbanden? Lees het hier in onze blog.

Read more

Summer Chic Dresscode: Tips voor Mannen

Summer Chic Dresscode: Tips for Men

In deze blog wordt besproken: Welke kleuren zijn summer chic? Casual Chic voor Mannen Summer Chic Kledingadvies voor Heren Summer Chic Schoenen voor Heren Summer Chic Kleding voor Heren Zomer C...

Read more
Hoe kies je de perfecte armband als cadeau voor je vriend of man?

How to choose the perfect bracelet as a gift for your boyfriend or husband?

In deze blog wordt besproken: Overweeg de persoonlijkheid en stijl van de ontvanger Tips om de persoonlijkheid en stijl van de ontvanger te beoordelen Armband cadeausuggesties voor je vriend o...

Read more