How do you make sure you don't exaggerate with bracelets Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: How do you make sure you don't exaggerate with bracelets

Hoe zorg je dat je niet overdrijft met armbanden

How do you make sure you don't exaggerate with bracelets

De afgelopen jaren zijn de mannenarmbanden in verschillende gedaantes verschenen. We kunnen namelijk de schelpen armband wel, die je op vakantie draagt wel. Miscchien de meest recenste trend was plastic armbanden rage uit 2004. Je had ze in de meest felle kleuren en er stond op elk wel een bepaald statement. Inmiddels zijn we gelukkig in de tijd aangekomen dat mannen stijlvolle armbanden zijn gaan dragen. Het is namelijk ook het makkelijkste accesoire om te dragen, zonder enige moeite heb je hem om. Een armband geeft net dat extra effect aan je outfit, en het helpt ons een persoonlijke tintje te geven aan onze outfit. Hoe zorg je ervoor dat je de juiste armband kiest? Dat leggen we je uit in deze blog.

 

Afmeting en pasvorm van de armband 

Het is eigenlijk heel makkelijk, heb je een dunnere pols dan draag je een wat smallere armbanden, heb je een dikkere pols dan draag je wat bredere armbanden. Je wilt dat een armband goed past om de postuur van je polsen en handen. Daarnaast dient de pasvorm van de armbanden goed aan te sluiten om je pols. Dat betekend dat de armbanden niet te strak maar ook niet te los moeten zitten. Mocht je hulp nodig hebben bij het op meten van je pols maat kun je hier terecht. Er is namelijk niks zo vervelend als een armband in de weg gaat zitten tijdens dagelijkse activiteiten als werken en sporten. Ook slijten armbanden minder snel als ze gewoon goed op hen plek blijven zitten.

Lees hier wat je moet weten over een armband voor mannen.

Voor welke look ga je?

Je wilt niet overdrijven in je accessoires, zodat alle aandacht naar je accessoires gaat in plaats van naar de gehele outfit. Hou het dichtbij jezelf, dat hoor je natuurlijk vaker bij alles wat je doet. Maar voor je accessoires en in dit geval armbanden is het belangrijk. Je hoeft er niet uit te gaan zien als een rapper in een videoclip. Daarover gesproken glazende sieraden krijgen ook sneller te maken met beschadigingen dan matte sieraden. Dat is een goede tip om mee te nemen als herenarmband gaat kopen. Mocht je willen gaan voor een duurzame armband die lang mee gaat, dan raden wij je om te letten op de materialen als leer en natuursteen kralen. Deze materialen worden ook mooier naar mate je ze vaker draagt. 

Naar welk event ga je toe

Let erop dat niet elke armband past bij elke gelegenheid of outfit. Zorg ervoor dat je een aantal armbanden hebt die gemakkelijk gecombineerd kunnen worden. Dunne armbanden kunnen bijvoorbeeld goed samen gaan in een formele setting. Ons advies is om dan te gaan voor donkere armbanden deze passen altijd bij elke outfit en zijn subtiel aanwezig. Maar het is ook belangrijk om soms uit je comfort zone te komen en een gewaagde keuze te maken, vooral tijdens het uitgaan. 

Read more

De betekenis van armbanden

The meaning of bracelets

Armbanden zijn vaak een manier om iemands genegenheid te tonen. Ze zijn er in veel verschillende kleuren, soorten en vormen. Sommige mensen dragen ze als een vorm van decoratie, terwijl anderen ze ...

Read more
De populariteit van heren armbanden

The popularity of men's bracelets

Manne dragen steeds meer armbanden, en dat zie je terug bij mannen op tv. Ook mannen zijn steeds meer bezig met hun stijl en hoe ze overkomen op anderen. Het gaat om de details en daar zijn de mann...

Read more