Welke maat moet ik kiezen als ik een armband cadeau geef?

Je wilt een persoonlijk cadeau geven aan iemand door hem een sieraad te geven, en in dit geval een armband. Het is dan belangrijk dat de armband goed aansluit om zijn pols, zodat hij de armband ook vaak gaat dragen. Want een armband die goed aansluit om je pols zit als een lekker zittende jeans. Die jeans ga je vaker dragen en zo ook de armband. Waardoor hij telkens wordt er herinnert aan jouw cadeau dat je hem hebt gegeven. 

Welke polsmaat moet ik kiezen?

Het is altijd lastig om een armband te kiezen voor een ander. Maar om dan ook nog de juiste pols maat te kiezen is helemaal lastig. Daarom moet je de polsmaat juist opmeten en dat doe je zo; Leg het meetlint of koordje om je pols net boven het polsbot, richting je hand. Het getal dat wordt aangegeven op het meetlint dat is de polsmaat. Mocht je een koord gebruiken legt deze naast een liniaal om de omtrek van de pols te bepalen. 

polsmaat kiezen heren armband

Maat keuze heren armband 

Je hebt twee opties om de juiste polsmaat te bepalen voor hem.. Om ervoor te zorgen dat jij het perfect cadeau geeft en dus de juiste maat, helpen wij je even op weg:

  • Meet een andere armband van hem op en voeg dit toe in het notitieveld bij je bestelling. Wij kunnen vanuit daar wel terug rekenen welke polsmaat hij heeft. 
  • Mocht hij nog geen armbanden hebben dan adviseren wij te kiezen voor een maat M (18,5 cm). Dat is de gemiddelde polsmaat voor mannen.