Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Which color bracelet suits you?

Welke kleur armband past bij jou?

Which color bracelet suits you?

Niet iedereen kan elke kleur even goed hebben en dat is bij mannen niet anders. Daarom helpen wij jou op weg om je aan een paar basis regels te houden bij het selecteren van de kleur, die passen bij jou uiterlijke kenmerken en karakter. Hieronder vind je een selectie van vier typen mannen, 

De rustige en elegante man

De rustige en elegante man. Daar is een touw armband heren perfect voor.

Wat voor uiterlijke kenmerken heeft deze man:

  • Lichte gekleurde ogen (blauw, groen).
  • Lichtblond tot donderblond haar.
  • Lichte huidskleur.

Een man wat past in deze uiterlijke kenmerken zijn pastel kleuren echt perfect. Daarnaast doet de kleur blauw het ook zeker goed. Hierbij moet je niet denken aan felblauw maar aan gematigd blauw en dat in verschillende tinten. Ook de verschillende grijstinten verwerken in je stijl is altijd goed. Naast pastel kleuren, blauw en grijs doen de volgende kleuren het ook goed: groentinten, donker bruin, roze, paars.

Welke kleuren je moet mijden zijn voornamelijk warme kleuren. Dit zorgt er namelijk voor dat je huidskleur gelig lijkt. Ook dien je zwart in de wintermaanden te vermijden, ga dan voor donker blauw of grijs. Dit voorkomt namelijk dat je bleek lijkt.

De touw armband heren

Voor het type rustige en elegante man past een stoere groene kralen heren armband perfect. Deze heren armband is gematigd blauw en met een gouden of rose gouden sluiting zorg je voor een mooie eyecatcher. Ook geeft de matte look van de sluiting geen overheersend effect. Hierdoor is deze touw armband heren ideaal voor elegante man! Mocht je liever gaan voor een andere kleur dan de blauwe touw armband is ook mogelijk, want deze armbanden touw voor heren zijn in acht kleuren verkrijgbaar.

De koele en intense man

De koel en intense man. De perfecte mannen kralen armband past bij zijn stijl.

Dit klinkt bijna als een omschrijving die elkaar zowat tegenspreekt. Maar deze man wordt omschreven in de volgende uiterlijke kenmerken:

  • Grijs, blauw, groen ogen of een combinatie van die drie.
  • Donker haar.
  • Een koele rozige huidtint.

De man die past in deze beschrijving pas zich het beste kleden met grote contrasten in donker en licht, bijvoorbeeld wit overhemd en een donkere pantalon. Daarnaast staan heldere kleuren heel goed bij zijn uiterlijk. Een goed voorbeelden van een heldere kleur is heldere blauwtinten, heldere rozetinten, blauwgroen, pletrol, paars, grijstinten, zwart, wit en chocoladebruin. Het is voornamelijk belangrijk dat ergens in je outfit nadrukkelijk een koele kleur aanwezig is. 

De kleuren die gemeden moeten worden, zijn voornamelijk warme kleuren. Dat zijn voornamelijk kleuren waar geelpigmenten in zitten verwerkt. Hierbij moet je denken aan olijfgroen, oranje en okergeel. Dit maakt je huid namelijk gelig.

De mannen armband kralen

Voor het type koele en intense man past een mooie mannen armband kralen perfect. Deze heren kralen armband heeft verschillende groen tinten verwerkt in de armband. Doordat er gebruikt wordt gemaakt van natuursteen kralen ontstaat dat effect met de verschillende groen tinten. Deze heren kralen armband behoort tot onze favoriet. Mede door bosachtige kleur en pyriet steen maakt het een unieke kralen armband. Wij zijn fan, hopelijk jij ook!

De energiek en jeugdige man

De energiek en jeudige man. Bij deze man past een stoere stalen heren armband.

Dit klinkt bijna als een omschrijving die elke man wel wilt hebben. Maar deze man wordt omschreven in de volgende uiterlijke kenmerken:

  • Lichte kleur ogen.
  • Lichtblond haar.
  • Lichte, perzikachtige huid met sproeten.

Deze man past kleuren die warm, helder en licht zijn. Je zou bijna zeggen deze mannen past alles. Maar het is belangrijk dat deze kleuren tegelijk in een outfit zitten, anders kom je wat saai over. Dat wil niet zeggen dat het je shirt, broek en schoenen een van deze drie accenten moet hebben. Je kan deze accenten verwerken in een bril, heren armband, stropdas of sjaal. 

Een ding waar deze man rekening mee dient te houden, is dat zijn contrasten met haar, huid en ogen vrij lichte contrasten hebben. Daarom zou dit ook terug te moeten vinden zijn in de outfit. Deze man staat juist gelige kleuren goed of met een geelpigment. In tegenstelling tot de koel en intense man zijn koele kleuren juist geen aanrader voor de energieke en jeugdige man.

De stalen heren armband

Voor het type energiek en jeugdige man past een stijlvolle stalen heren armband perfect. Deze stalen mannen armband is een subtiele maar klassieke armband die steeds meer terrein wint. Deze stalen armbanden zijn aan een op mars bezig. Doordat de stalen armbanden voor heren is ingelegd met leer krijgt het een stoer uiterlijk. 

De krachtige en warme man

De krachtige en warme man. De klassieke leer heren armband is perfect voor zijn stijl en uitstraling.

 In dit geval bedoelen wij met krachtig niet een gespierd of sportief uiterlijk. Maar een man die een krachtige uitstraling heeft met een warme ondertoon. Deze man wordt omschreven in de volgende uiterlijke kenmerken:

  • Warme kleur ogen, zoals bruin, bruingroen of grijsgroen.
  • Donker tot lichtblond haar.
  • Vrij lichte tot warme huid.

Ook deze man zou warme kleuren mogen opnemen in zijn outfit. Dit in combinatie met donkere en matigde kleuren. Het is vooral belangrijk dat warme kleuren met donkere/gematigde kleuren goed weet te combineren. Als je alleen voor een lichte warme kleur gaat dat is je uitstraling wat flets. 

Wat deze man zeker goed staat zijn aardetinten zoals: bruintinten, olijfgroen, cognac, khaki, bordeauxrood. Een goede combinatie met deze kleuren zouden pastelkleuren kunnen zijn. Deze kleuren zijn gematigd en passen heel goed bij een mooie donkere broek met daarbij een pastelblauwe trui.

De leer heren armband

 Voor het type krachtige en warme man past een klassieke leer heren armband zeer goed. Deze leer mannen armband is een subtiele en tijdloos. De donkere kleur die leer van naturen heeft past daarom goed bij dit type man. De bruine kleur van leer in combinatie met de juiste outfit maakt dit helemaal compleet. Daarnaast verweert leer met der tijd wat juist een extra mooi effect geeft aan de armband. Dit in combinatie met stalen sluiting maakt deze armband zeer robuust.

Lees hier 4 tips voor de zomer outfit van mannen 2022.

Read more

De stoere armbanden voor mannen trends

The cool bracelets for men trends

Vroeger was het horloge niet weg te denken bij een outfit voor een man. Maar tegenwoordig neemt een ander sieraad steeds meer de overhand hierin. De trend voor mannen is namelijjk aan het verschui...

Read more
Hoe een armband voor mannen je stijl een upgrade gaat geven?

How a bracelet for men will upgrade your style?

Er wordt veel over geschreven en iedereen heeft er wel een mening over: armbanden voor mannen. De afgelopen 10 jaar hebben de mannen armbanden echt een vlucht genomen, want zeg nou zelf; als de arm...

Read more