Skip to content

Cart

Your cart is empty

Description Bonatti

De Italiaanse alpinist, Walter Bonatti (1930 - 2011) hij verwierf wereldfaam door de Grand Capucinoostwand te beklimmen wat als onmogelijk wordt ervaren, door andere bergbeklimmers. Ook beklom hij in de winter de Matterhorn dat is tot op heden maar 2 bergbeklimmers gelukt. Tevens had Walter een gehele eigen stijl en ethiek. Hij legde zichzelf zeer strenge regels op bij gebrek aan een scheidsrechter bij het bergbeklimmen, om zo valsspelen te voorkomen. Een voorbeeld van een van zijn regels was dat geboorde haken niet mochten. Dit zou het avontuur namelijk de nek omdraaien, als je overal in het gesteente gaten zou gaan boren. Walter zag het bergbeklimmen als een vorm van zelfontplooiing, van bewustzijnsverruiming. 

Je zal begrijpen dat deze kralen armband een ode is aan Walter Bonatti. Een ode bergbeklimmer mag natuurlijk niet ontbreken in onze collectie, gezien ons logo drie bergtoppen bevat.
De ruwe vorm van de kralen weerspiegelen de rotsen. Daarnaast zoals je van ons gewend bent komt meerdere malen het getal drie toch een meerdere vormen.