Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: How should you measure your wrist size?

Hoe moet je jouw polsmaat opmeten?

How should you measure your wrist size?

Het is een veel gemaakte fout dat de polsmaat hetzelfde is als een armbandmaat. Dit zijn twee verschillende maten. Want om de armband passend te krijgen op je pols dienen er aantal centimeters bij jou polsmaat te worden opgeteld. Hoeveel centimeters er dienen te worden opgeteld is afgehankeld van het type armband en de pas comfort die je wilt hebben. Wij kiezen voor een strakke armband die goed aansluit om je pols. Hierdoor heb je minder irritiaties tijdens je dagelijkse bezigheden en blijf je nergens achter haken.

Hoe doe je je polsmaat opmeten?

Om je polsmaat op te nemen dien je in het bezit te zijn van een meetlint of een stukje touw of koord. Het meetlint leg je om je pols (net boven het polsbot, richting je vingers). Trek het meetlint aan zodat het strak om je pols zit. Dit is jouw polsmaat. Ook kun je gebruik maken van onze digitale tool, mocht je geen meetlint bij de hand hebben. Zodat thuis gemakkelijk je polsmaat kan bepalen.

polsmaat bepalen heren armband

Wat is je polsmaat?

Het bepalen van je polsmaat is heel gemakkelijk, je kan eenvoudig doen met een meetlint of koordje. Deze wikkel je om je pols boven het polsbot, richting je hand. Het getal dat het meetlint aangeeft is jouw polsmaat. Indien je gebruik maakt van een koordje leg je dit naast een liniaal. Het kan voorkomen dat je polsmaat precies op een heel getal uitkomt. Ga dan voor een maat die net iets groter is om te voorkomen dat je een te kleine maat hebt. Een voorbeeld: je hebt pols opgemeten en de maat is 19 cm. Ga dan voor een maat M/L (19,5 cm). Als je voor M (18,5 cm) gaat, dan zit de armband te strak namelijk. Nu je weet hoe je je pols maat moet bepalen, ben je klaar om onze gehele collectie heren armbanden te bekijken.

Wil je meer weten over welke sieraden passen bij een zakelijke stijl? Je leest het hier in onze blog.

Read more

Welke sieraden passen bij een zakelijke stijl?

Which jewelery suits a business style?

De zakelijke stijl voor mannen kan in een paar woorden worden samengevat: klassiek, elegant en mannelijk. De sleutel tot het bereiken van deze look is om het simpel en clean te houden. Een goed ges...

Read more
Kleuren met elkaar combineren? Dat doe je zo

Combining colors? That's how you do it

Ben jij ook iemand die het graag houdt bij de veilige donkere tinten? Dan hebben wij een aantal tips je hoe je outfit kan upgrade zonder dat je eruit gaat zien als een clowntje. Met deze stijl tips...

Read more