Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Can you sleep with a bracelet?

Kan je slapen met een armband?

Can you sleep with a bracelet?

Heb je je ooit afgevraagd of het veilig is om te slapen met een armband om? Er lijkt veel onduidelijkheid te bestaan over dit onderwerp. Sommige mensen voelen zich comfortabel om hun sieraden 24/7 te dragen, terwijl anderen ervoor kiezen ze af te doen voor het slapen gaan. 

Antwoord: Kan je slapen met een armband?

Ja, je kunt slapen met een armband om, maar het hangt af van verschillende factoren, zoals het type en de pasvorm van de armband, jouw persoonlijke comfort en eventuele gezondheidsrisico's. 

De mogelijke risico's van het dragen van een armband tijdens de slaap

Maar, net zoals bij alles, zijn er ook mogelijke nadelen. Afhankelijk van het soort armband, kan deze tijdens het slapen huidirritatie veroorzaken. Metaal dat tegen je huid wrijft kan bijvoorbeeld oncomfortabel zijn.

Ook kan je favoriete armband beschadigd raken. Als je een beweeglijke slaper bent, kan de armband bekrast raken of zelfs breken.

Bij kinderen kan slapen met een armband om een extra risico vormen. Kleine onderdelen kunnen loskomen en een verstikkingsgevaar vormen.

Ons advies

Op basis van de mogelijke risico's en nadelen, is ons advies om beter zonder armband te slapen. Hoewel het dragen van een armband tijdens de slaap voor sommige mensen geen problemen veroorzaakt, zijn de potentiële risico's, zoals huidirritatie, schade aan de armband en zelfs verstikkingsgevaar, aanzienlijk. Daarnaast kan het slapen zonder sieraden een gevoel van volledige ontspanning en vrijheid bevorderen, wat kan bijdragen aan een betere nachtrust. Wanneer het op je comfort en veiligheid aankomt, is het beter om te kiezen voor de veiligste optie en je armband af te doen voordat je naar bed gaat.

Bekijk onze gehele collectie heren armbanden.

Lees hier aan welke klant je een armband draagt.

Read more

Welke kant draag je een armband?

Which side do you wear a bracelet?

In deze blog wordt besproken: Het Antwoord: Rechts of Links? Draagt het type armband ertoe bij? Culturele overwegingen Comfort eerst Conclusie Heb je je ooit afgevraagd aan welke kant je ee...

Read more
Hoe doe je een armband bij jezelf om?

How do you put on a bracelet on yourself?

In deze blog wordt besproken: Waarom is het moeilijk om een armband bij jezelf om te doen? Wat heb je nodig om een armband bij jezelf om te doen? Stap voor stap: Hoe doe je een armband bij jezel...

Read more