Waarom dragen we sieraden?

Er zijn vele redenen waarom mensen sieraden dragen. Voor sommigen is het een manier om hun persoonlijke stijl uit te drukken en hun individualiteit te tonen. Voor anderen kan het een manier zijn om hun status te tonen of om een statement te maken. Voor een groot deel van mensen die sieraden dragen doen dat om zich goed te voelen. En weer andere om dat het een spirituele of magische eigenschap heeft. Wat de reden ook is, het dragen van sieraden is een populaire vorm van zelfexpressie.

Wat is de betekenis van ringen?

Het dragen van een ring was voor bestemd voor het huwelijk. De eerste trouwringen waren van dan ook van ijzer. De oude Egyptenaren geloofden dat de cirkel een symbool van eeuwigheid was. Zij dachten ook dat de ring de oneindige liefde tussen man en vrouw voorstelde. De Romeinen geloofden ook dat de trouwring een symbool van eeuwige liefde was. Zij associeerden de ring met de god Venus, die de godin van de liefde was. Tegenwoordig worden ze ook gebruikt om juist de handen te stijlen.

Betekenis van sieraden

Wat is de betekenis van armbanden?

Armbanden worden al eeuwenlang door mensen gedragen als een manier om het lichaam te versieren en uitdrukking te geven aan persoonlijke stijl. Maar naast een modestatement hebben armbanden ook een belangrijke betekenis in vele culturen en religies over de hele wereld. In het oude Egypte bijvoorbeeld, werden armbanden vaak van goud gemaakt en gedragen als symbool van rijkdom en macht. In het Hindoeïsme worden armbanden gemaakt van heilige draad gedragen als teken van bescherming. En in sommige indiaanse culturen worden armbanden traditioneel aan jonge meisjes gegeven wanneer zij de puberteit bereiken, als teken van hun vrouwelijkheid. Of ze nu eenvoudig of sierlijk zijn, armbanden blijven ook vandaag de dag nog populair vanwege de talloze betekenissen die ze kunnen overbrengen.