Passer au contenu

Panier

Votre panier est vide

Article: Wat is een zeeziekte armband?

Wat is een zeeziekte armband?

Wat is een zeeziekte armband?

Zeeziekte armbanden, ook wel acupressuur armbanden genoemd, zijn een populair en drugvrij alternatief voor de bestrijding van misselijkheid tijdens het reizen.

Hoe werken ze?

Zeeziekte armbanden werken door druk uit te oefenen op een specifiek acupressuurpunt op de binnenkant van de pols, genaamd P6 of Nei Guan. Dit punt wordt al eeuwenlang in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt om misselijkheid en braken te verlichten.

De druk op het P6-punt stimuleert de zenuwen, die signalen naar de hersenen sturen die de maagstreek kunnen kalmeren.

Hoe gebruik je ze?

Zeeziekte armbanden zijn eenvoudig te gebruiken. Draag ze gewoon om beide polsen, met de plastic knopjes stevig op het P6-punt gedrukt.

Het is belangrijk om de armbanden te dragen voordat je reisziekte symptomen ervaart. Zet ze dus op voordat je in de auto, boot of vliegtuig stapt.

Hoe effectief zijn ze?

Onderzoek naar de effectiviteit van zeeziekte armbanden is gemengd. Sommige studies tonen aan dat ze een significant effect hebben op het verminderen van misselijkheid, terwijl andere studies geen significant effect vinden.

Ondanks de gemengde bewijzen, zijn veel mensen van mening dat zeeziekte armbanden hen helpen om misselijkheid tijdens het reizen te verminderen.

Voordelen

  • Drugvrij
  • Veilig voor alle leeftijden
  • Geen bijwerkingen
  • Eenvoudig te gebruiken
  • Relatief goedkoop

Nadelen

  • Werkt mogelijk niet voor iedereen
  • Kan ongemakkelijk zijn om te dragen
  • Vereist mogelijk wat experimenteren om de juiste druk te vinden

Conclusie

Zeeziekte armbanden zijn een veilige en eenvoudige manier om misselijkheid tijdens het reizen te proberen te verlichten. Of ze voor jou werken, hangt af van je individuele gevoeligheid.

Ben je meer opzoek naar een armband die past bij jouw outfit? Bekijk dan eens onze gehele collectie heren armbanden.

Wil je meer weten over wat een Cubaanse armband is? Dat lees je hier.

Read more

Wat is een carneool armband?

Wat is een carneool armband?

De steen carneool heeft al eeuwenlang een belangrijke rol gespeeld in verschillende culturen. Men gelooft dat de steen diverse positieve eigenschappen heeft op het gebied van gezondheid, spirituali...

En savoir plus
Wat is een Cubaanse armband?

Wat is een Cubaanse armband?

De Cubaanse armband, ook wel bekend als 'Miami Cuban Link' of 'Cuban Link', is een opvallend sieraad dat al decennia lang een geliefd symbool is van kracht, stijl en succes. Oorspronkelijk gedragen...

En savoir plus