Passer au contenu

Panier

Votre panier est vide

Article: Wat is een carneool armband?

Wat is een carneool armband?

Wat is een carneool armband?

De steen carneool heeft al eeuwenlang een belangrijke rol gespeeld in verschillende culturen. Men gelooft dat de steen diverse positieve eigenschappen heeft op het gebied van gezondheid, spiritualiteit en geluk. In deze blog duiken we dieper in de wereld van carneool armbanden. We bespreken de betekenis, werking en eigenschappen van de steen, en waar je op moet letten bij het kopen van een carneool armband.

De betekenis van Carneool

Carneool is een oranje-rode chalcedoon met een waxy glans. De steen wordt al duizenden jaren gedragen en gewaardeerd om zijn schoonheid en vermeende kracht. De naam carneool komt van het Latijnse woord "carneolus", wat "vleeskleurig" betekent.

In veel culturen wordt carneool geassocieerd met:

 • Moed en kracht: De steen zou de drager moed en kracht geven om obstakels te overwinnen en doelen te bereiken.
 • Creativiteit en passie: Carneool wordt ook gezien als een steen die creativiteit en passie stimuleert.
 • Zelfvertrouwen: De steen zou het zelfvertrouwen en de eigenwaarde van de drager kunnen vergroten.
 • Vitaliteit en gezondheid: Carneool wordt geassocieerd met vitaliteit en gezondheid. Men gelooft dat de steen het immuunsysteem kan versterken en de spijsvertering kan bevorderen.
 • Spiritualiteit: In sommige spirituele tradities wordt carneool gezien als een steen die de verbinding met de innerlijke kracht en spiritualiteit kan versterken.

De werking van een Carneool Armband

De werking van een carneool armband is natuurlijk subjectief en gebaseerd op persoonlijke ervaringen en overtuigingen. Echter, veel mensen geloven dat het dragen van een carneool armband diverse positieve effecten kan hebben, zoals:

 • Versterking van positieve eigenschappen: De steen zou de positieve eigenschappen van de drager, zoals moed, creativiteit, zelfvertrouwen en vitaliteit, kunnen versterken.
 • Vermindering van negatieve energieën: Carneool wordt ook gezien als een steen die negatieve energieën kan absorberen en transformeren in positieve energie.
 • Stimulatie van creativiteit: De steen zou de creativiteit en inspiratie van de drager kunnen stimuleren.
 • Verbetering van de concentratie: Carneool kan de concentratie en focus van de drager verbeteren.
 • Bevordering van geestelijke en lichamelijke gezondheid: De steen zou een positieve invloed kunnen hebben op de geestelijke en lichamelijke gezondheid van de drager.

Tips voor het kopen van een Carneool Armband

Er zijn veel verschillende carneool armbanden te koop. Bij het kopen van een carneool armband is het belangrijk om op de volgende punten te letten:

 • De kwaliteit van de steen: Kies voor een armband met een steen die van goede kwaliteit is en geen zichtbare barsten of krassen heeft.
 • De grootte van de steen: De grootte van de steen is een kwestie van persoonlijke smaak. Kies voor een steen die comfortabel aanvoelt om te dragen.
 • Het type armband: Er zijn carneool armbanden met kralen, hangers of andere sieraden. Kies voor een type armband dat je mooi vindt en dat past bij jouw stijl.
 • De prijs: Carneool armbanden zijn er in verschillende prijsklassen. De prijs hangt af van de kwaliteit van de steen, het type armband en de sieraden die in de armband zijn verwerkt.

Waar te koop?

Carneool armbanden zijn te koop bij juweliers, online webshops en spirituele winkels. Let bij het kopen van een carneool armband op de kwaliteit van de steen en de betrouwbaarheid van de verkoper.

Tot slot

Een carneool armband is een mooi sieraad met een rijke symboliek en vermeende kracht. De steen zou diverse positieve eigenschappen kunnen hebben op het gebied van gezondheid, spiritualiteit en geluk. Of je nu gelooft in de werking van edelstenen of niet, een carneool armband kan een mooie toevoeging zijn aan jouw sieradencollectie.

Ben je meer opzoek naar een armband die past bij jouw outfit? Bekijk dan eens onze gehele collectie heren kralen armbanden.

Lees hier wat een zeeziekte armband is.

Read more

Wat is een magnetiet armband?

Wat is een magnetiet armband?

Magnetiet armbanden zijn meer dan stijlvolle accessoires. Al eeuwenlang worden ze gedragen omwille van hun gepretendeerde genezende krachten. Maar wat zit er nu achter de beweringen over pijnverlic...

En savoir plus
Wat is een zeeziekte armband?

Wat is een zeeziekte armband?

Zeeziekte armbanden, ook wel acupressuur armbanden genoemd, zijn een populair en drugvrij alternatief voor de bestrijding van misselijkheid tijdens het reizen. Hoe werken ze? Zeeziekte armbanden we...

En savoir plus