Wat is een slavenarmband? Uitleg! Passer au contenu

Panier

Votre panier est vide

Article: Wat is een slavenarmband?

Wat is een slavenarmband?

Wat is een slavenarmband?

In de wereld van sieraden komen en gaan trends, maar sommige stukken blijven altijd in de mode en worden generaties lang doorgegeven. De slavenarmband is zo'n tijdloos sieraad. Maar wat is een slavenarmband precies?

Wat is een slavenarmband?

Een slavenarmband is een massieve, vaak stijve armband die rondom de pols wordt gedragen zonder een opening of slot.

Oorsprong van de naam

De naam 'slavenarmband' kan misleidend zijn en wordt vaak geassocieerd met het donkere verleden van slavernij. Echter, de naam verwijst naar de vorm en stijfheid van de armband en heeft geen directe link met de historische context van slavernij. De benaming is afkomstig van de stijve metalen banden die vroeger om de polsen van gevangenen of slaven werden geplaatst.

De slavenarmband in de hedendaagse mode

In de moderne tijd heeft de slavenarmband een plaats verworven in zowel dagelijkse outfits als in chiquere gelegenheden. Het sieraad wordt vaak alleen gedragen voor een minimalistische look, maar kan ook gecombineerd worden met andere armbanden voor een meer gelaagde stijl.

Meer te weten komen hoe je een stalen armband gaaf houdt? Lees dan hier onze blog.

Read more

Hoe voorkom je krassen en deuken in een stalen armband?

Hoe voorkom je krassen en deuken in een stalen armband?

In deze blog wordt besproken: Hoe voorkom je krassen en deuken in een stalen armband? 1. Voorzichtig dragen 2. Juiste opslag 3. Vermijd scherpe objecten 4. Regelmatig schoonmaken 5. Gebruik een...

En savoir plus
Kan je douchen met een stalen armband om?

Kan je douchen met een stalen armband om?

In deze blog wordt besproken: Kan je douchen met een stalen armband om? Roestvrij staal versus gewoon staal Chemische reactie met zeep en shampoo Conclusie Het dragen van sieraden is voor v...

En savoir plus