Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: What are elastic bracelets? Read it here!

Wat zijn elastische armbanden? Lees het hier!

What are elastic bracelets? Read it here!

Je hebt deze armbanden in verschillende vormen en maten, uiteraard. De elastische armbanden staan vooral bekend om de flexibiliteit van de armbanden, en dat er geen slotje op zit. Daarmee bedoelen we je hoeft de armband niet eerst te openen om de armband om je pols te doen. Dus je hebt niemand nodig om te armband om te doen. We kunnen namelijk allemaal wel de struggel van de kleine sluitingen die lastig te dichten zijn zonder een extra handje erbij. Tevens zijn de armbanden zijn gemaakt van siliconen en nylondraad.

De festivalbandjes 

De op een na bekendste elastische armbanden zijn de festivalbandjes. Deze bandjes zijn een verzamel object geworden voor de gehele zomer. Om te laten zien naar welke festivals je bent geweest en van welke muziek stijl je fan bent. De armbandjes zijn te herkennen dat ze heel kleurrijk zijn en ook niet afneembaar zijn. Er zit een schuifkraal al die alleen maar een richting op kan bewegen. Waardoor het elastische armbandje niet van je pols af kan, zodra deze wordt om gedaan. 

festival bandjes

De statement bandjes

Wie kent ze niet, ze waren ontzettend populair aan het eind van de jaren '90 en begin '00. Het waren vooral elastische armbanden die een statement uitdroegen. Je had ze in verschillende kleuren en elke kleur stond voor een bepaald statement. Op ieder bandje stond een bepaalde boodschap gedrukt. Deze armbanden gaven vooral aan wat jij belangrijk vond en waar je voor staat. Inmiddels zijn deze armbanden niet populair. Waarschijnlijk vanwege de impact die zo'n elastisch armbandje heeft op het milieu, zodra het wordt weg gegooid.

siliconen armbandjes

De elastische kralen armbanden

Dit zijn misschien wel de meest populaire armbanden als het gaat om fashion. Deze elastische armbanden werden 10 jaar geleden voornamelijk door vrouwen gedragen. Maar in de laatste paar jaar zie je dat mannen steeds meer dit sieraad gaat overnemen en het is gekanteld naar een voornamelijk mannen sieraad. Vooral mannelijke bn'ers dragen deze armbanden en komen er veelvuldig mee in beeld op social media en tv. Wat er toe heeft geleid dat elastische armbanden enorm hebben gewonnen aan populairiteit. Ben je nu ook benieuwd geworden welke stijl elastische armband bij jouw past, dan kun je terecht bij Wildenberg Wear. Daar vind je verschillende soorten elastische armbanden die speciaal op maat voor jou worden gemaakt, bijvoorbeeld de zwarte Bossche Draak of voor een bruine kralen armband heren.

Read more

De trend uit de Verenigde Staten; de slavenarmband. Dit is wat je moet weten!

The trend from the United States; the slave bracelet. Here's what you need to know!

Er komt weer een trend uit de Verenigde Staten over; de slavenarmband. Deze armband is ook wel bekend onder de naam cuff armband of stalen armband, gezien de naam nogal negatief klinkt. Maar eigenl...

Read more
3 redenen om voor een natuursteen armbanden voor mannen te gaan!

3 reasons to go for a natural stone bracelet for men!

Steeds vaker zie je mannen sieraden dragen. Dit is de laatste jaren steeds meer naar natuursteen armbanden gegaan. Dit is namelijk echt een toevoeging voor op de outfit. Je kan echt een stempel dru...

Read more