Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: The trend from the United States; the slave bracelet. Here's what you need to know!

De trend uit de Verenigde Staten; de slavenarmband. Dit is wat je moet weten!

The trend from the United States; the slave bracelet. Here's what you need to know!

Er komt weer een trend uit de Verenigde Staten over; de slavenarmband. Deze armband is ook wel bekend onder de naam cuff armband of stalen armband, gezien de naam nogal negatief klinkt. Maar eigenlijk weerspiegeld de armband iets positiefs, namelijk dat het een bepaalde trots met zich mee draagt met betrekking tot cultuur en erfgoed. Het weerspiegeld de afkomst van de in dit geval de slaaf. In de tijd van nu is het vooral populair omdat het een luxe uitstraling geeft aan je gehele outfit. Vooral als je de slaven armband draagt in combinatie met een mooi overhemd en pantelon. 

Slaven armbanden; de oorsprong

Het schijnt dat de naam van deze armband afkomstig is van het boeien van de slaven. De slaven kregen dus een soort handboeien om die niet konden worden af gedaan. Hier zat dus geen opening in om de slavenarmband of te kunnen doen. Dus waren de slaven niet instaat te ontsnappen. Zelfs eerder in geschiedenis, in de tijd van de Romeinen waren de slavenarmbanden vooral bedoelt als sieraad. Die tijd is zich dus weer aan het herhalen.

Graveren van slaven armband

Ja, het is mogelijk om een slaven armband te laten graveren. Hierdoor kun je een bijzondere boodschap voor je dierbare achterlaten. Of juist een mooie herinnering achter laten. Doordat de slaven armband uit een stuk is geslagen leent het zich goed om de armband te laten graveren. 

Maar je hoeft hier natuur niet voor te kiezen om de armband te laten graveren. Want je kan er ook voor kiezen om een mooie op maat gemaakte slaven armband kiezen. Bij Wildenberg Wear maken wij de slaven armband op maat voor je pols en dat kunnen wij in drie verschillende maten. Naast dat de armband een mooi cadeau is om te geven, wil je natuurlijk dat degene die armband wel vaak draagt. Want je kan er wel zo'n mooie boodschap in hebben verwerkt maar als de maat verkeerd is, is dat wel heel jammer.

Graveren van een slaven armband

Maatvoering van de armband

Door de pols maat goed te bepalen heb je een armband waar je levenslang plezier van hebt. Tevens gaat de slaven armband er met de jaren mooier uit zien. Doordat wij van Wildenberg Wear de slavenarmbanden inleggen met een stukje koeienleer. Hierdoor krijgt de armband een extra luxe effect. De minimalistische uitstraling van de armband is dan ook compleet. Dus ga voor een mooie unieke armband die perfect past om je pols, zo is je gehele outfit compleet. 

Read more

Is een edelstenen armbanden voor mannen? Ja zeker!

Is a gemstone bracelets for men? Of course!

Je denkt al gauw bij edelstenen aan stenen die groot zijn en er mysterieus uitzien, met een diepere betekenis. Alleen deze stenen zijn ook geschikt als sieraden vanwege de diepere kleuren die door ...

Read more
Wat zijn elastische armbanden? Lees het hier!

What are elastic bracelets? Read it here!

Je hebt deze armbanden in verschillende vormen en maten, uiteraard. De elastische armbanden staan vooral bekend om de flexibiliteit van de armbanden, en dat er geen slotje op zit. Daarmee bedoelen ...

Read more