Hoeveel sieraden kan een man dragen?

Dat naast vrouwen ook mannen steeds meer sieraden dragen dat zal niemand meer verwonderen. Alleen kun je er ook in doorslaan aan de hoeveelheid sieraden die je draagt? Hier kun je niet direct een eenduidig antwoord opgeven. Het hangt deels af van je stijl en je persoonlijke voorkeur en uitstraling.

De stijl van een man

Mocht je een stijl hebben waar voornamelijk zwart en aardetinten in naar voren komen dan kun je namelijk wel behoorlijk wat sieraden dragen, met namen zilver(kleurige) sieraden. Omdat kleuren als zwarte en aardetinten worden geassocieerd met mysterie en stoerheid. Daarnaast werden zilveren sieraden als ringen, armbanden en kettingen volop gebruikt in de oudheid en met namen onder de mannen om hen status aan te duiden. Ook kun je met sieraden je eigen stijl goed bepalen het geeft je een eigen identiteit en je valt beter op. Hierdoor kun je jezelf onderscheiden van andere en trek je de aandacht naar je toe. 

armbanden voor mannen

De uitstraling van de man

Zojuist hebben we het gehad over de stijl van de man en waar het vandaan komt om sieraden te dragen. Het is niet alleen de stijl die ervoor zorgt dat je zowel ringen, armbanden etc. kan dragen. Je uitstraling is ook bepalend. We bedoelen dat je je postuur ook belangrijk is. Hoe mannelijker je je lichaam is hoe meer sieraden je kan dragen, het versterkt zelf je mannelijkheid. Dus ben je gespierd, lang en een hoekig gezicht dan heb je alle kenmerken om dus redelijk wat sieraden te dragen. Mocht je twee of een van deze elementen bezitten dan kun je ook met je stijl ervoor zorgen dat je alsnog wel een aantal armbanden kan dragen met een twee a drie zegelringen. Kortom het is belangrijk dat je doet waar je jezelf goed bij voelt en je uitstraling passend maakt op je stijl. 

sieraden voor heren