Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: 3 methods to engrave jewelry

3 methodes om sieraden te graveren

3 methods to engrave jewelry

Tegenwoordig is het een trend om je dierbare in een sieraad te laten graveren. Je legt er een herinnering mee vast of geeft blijk van waardering richting de ander. Een gepersonaliseerd sieraad is dan ook het perfecte cadeau voor de feestdagen, valentijnsdag en vader/moederdag. Al kun je een sieraad altijd cadeau geven, wie wordt daar nou niet vrolijk van? Maar je bent vast nieuwsgierig naar hoe doen ze dat nou sieraden graveren. Wij lichten hier 3 methodes toe. 

1. Meetgieten in sieraad

Dit is een methodiek die volledig door een freesmachine wordt uitgevoerd. Dit gebeurt door een pantograaf. Deze volgt het sjabloon waarna de freesmachine het in een kleinere versie op het sieraad aanbrengt. 

2. Graveren met ee diamantstift

Deze techniek is arbeidsintensief en is echt een ambachtelijk vorm van het graveren. Dit wordt eigenlijk ook wel krassen genoemd. Want er wordt letterlijk in het sieraad gekrast. Hierdoor is deze techniek niet geschikt voor gepersonaliseerde boodschappen waar de nadruk op de details moet komen te liggen. Vanwege dat dit zo arbeidsintensief is en dus hoge kosten aan zitten verbonden, wordt deze techniek niet veel meer toegepast. 

3. Lasergraveren 

Dit is misschien wel de populairste en de meest innovatieve manier van graveren. Door het toepassen van een laser kunnen allerlei voorwerpen worden gegraveerd met bijvoorbeeld namen, ontwerpen, gedetailleerde patronen of logo's. Het sieraad wordt eerst in de juiste positie gelegd onder de laser. Dit wordt ook wel uitlijnen genoemd. Vervolgens gaat er een zeer dunnen lichtstraal richting de oppervlakte van het sieraad. Waarna het binnen enkele seconden de gewenste boodschap wordt gegraveerd. 

Bangle armbanden

Bangle armbanden zijn de meest gegraveerde armbanden. Deze armbanden zijn gemaakt van roestvrijstaal of hebben een coating of plated laag. Hoe dan ook deze armbanden zijn het meest geschikt om een boodschap, logo of ontwerp op te laten graveren. Helaas verkopen wij geen gepersonaliseerde sieraden maar hebben wij wel hele mooie bangle armbanbden. De armbanden hebben een luxe uitstraling doordat ze met leer zijn ingelegd. 

Read more

Wat is nu waar over de werking van magneet armbanden?

What is true about the operation of magnetic bracelets?

Je hoort er wel eens over dat armbanden een geneeskrachtige werking zouden kunnen hebben op je gezondheid. De claim die erbij wordt gemaakt is dat de bloedsomloop wordt gestimuleerd, pijn verlicht ...

Read more
Touw armbanden voor mannen als cadeau: wat zijn de opties?

Rope bracelets for men as gifts: what are the options?

In deze blog wordt besproken: Touw armbanden Personalisatie van touw armbanden Accessoires voor touw armbanden Touw armband combineren met je outfit Touw armbanden zijn een populaire keu...

Read more