De herkomst en stijl van de armband

Sinds mensen heugenis worden er al armbanden gedragen door koningen en strijders. Het dragen van een armband had toen der tijd een andere betekenis dan dat de armband nu heeft.

De oorsprong

Al in de vroege geschiedenissen droegen mannen en vrouwen armbanden. De romeinen droegen dit voornamelijk als statussymbool en zag het voornamelijk als ruilmiddel omdat er in die tijd een geldgebrek was. Hierdoor waren de armbanden gemaakt van keramiek of brons. Later werden armbanden voor koningen en keizers een symbool voor macht en waren de armbanden gemaakt van goud en zilver. Naast een symbool voor macht liet het ook zien bij welke groep of stam je behoorde.

De populariteit

Door verbeterde technieken voor het vervaardigen van edelmetalen en natuurstenen werd het mogelijk dat ook andere lagen van de bevolking een armband konden dragen. Hierdoor vertegenwoordigde de armband niet meer de status van een persoon. Vervolgens werd het een modeaccessoire voor vrouwen.

Maar de tijd lijkt zich weer te herhalen. Armbanden voor mannen zijn weer helemaal terug, sinds een aantal jaar. Waar het bij vrouwen voornamelijk om subtiele armbanden gaat, mag het bij de man meer aanwezig zijn. Zolang de eenvoud en minimalistische in de armband voor mannen is verwerkt. Het dient voornamelijk als aanvulling op de gehele stijl van de man en moet makkelijk te combineren zijn met andere kledingstukken.

De Wildenberg touw armbanden

De touw armbanden van Wildenberg worden met de handgemaakt en gevlochten met een roestvrijstalen sluiting. Het ontwerp is minimalistisch en straalt de eenvoud uit, waardoor de armband gecombineerd kan worden met verschillende stijlen. Door te focussen op de kwaliteit en de robuustheid van de armband, zijn de Wildenberg armbanden tijdloos en slijtvast. Dit komt door het gebruik van roestvrijstaal en scheepstouw wat een sterk karakter geeft.

Een armband is naast een modeaccessoires ook een boost van zelfvertrouwen. Door te focussen op details in je outfit, straal je uit dat goed nadenkt voor je een keuze maakt. Wildenberg armbanden zorgen ervoor dat jij vol zelfvertrouwen de deur uit gaat. Onze armbanden zijn geen statussymbool zoals bij de romeinen, maar zorgen wel dat je met zelfvertrouwen op je doel afgaat.

Wij dragen zorg voor elke armband die we maken en selecteren de juiste materialen voor elke bestelling opnieuw. De Wildenberg armbanden worden gemaakt in Den Bosch.

Be one with nature

Wildenberg Wear